opvoeden & opgroeien
Ouderschap

Ouderschap

Ouderschap is meer dan alleen opvoeden en ouder zijn. Je voedt niet alleen je kind op, maar ook je relatie verandert. En als je een baan hebt, moet je de zorg voor je kind combineren met je werk. Maar naast je werk en je gezin heb je ook sociale contacten die je graag wil onderhouden en moet je je financiële zaken regelen. Hoe combineer je dit allemaal? En wat komt er allemaal op je af als er problemen in het gezin zijn of als je een zorgintensief kind hebt?

Hoe houd je het gezellig?

We hebben allemaal wel eens iemand nodig waar je even op kan steunen. Hiervoor is het wel nodig dat we onze relaties goed (onder)houden.

Heb je ook wel eens ruzie en vraag je je af: hoe houd ik het gezellig? Thuis, met de buren, met je puber, of met elkaar in je relatie? Soms gaat een ruzie over een misverstand of zit je iets dwars. Misschien heb je weinig contacten en wil je graag mensen ontmoeten. Het kan er voor zorgen dat je niet lekker in je vel zit. Maar niet iedereen weet hoe en met wie je hierover kunt praten.

Via Wadwijzer.info kun je op zoek naar oplossingen. Kijk met de test bijvoorbeeld eens hoe verbonden jij je voelt met je partner. Je kunt ook bellen of afspreken met het team Wadwijzer. Zij helpen je graag weer op weg.

Uitgelicht

Bekijk ook