Centrum voor Jeugd en Gezin
Thema's | Thema extra's bij laag inkomen

De Cadeaukast

1 op de 9 kinderen in Nederland leeft onder de armoedegrens. Het is daarom niet altijd vanzelfsprekend dat er voor ieder kind een feest is op zijn/haar verjaardag. Thuis is er geen geld voor een kinderfeestje of op school kan er niet getrakteerd worden. Soms wordt een kind daarom niet zelf meer uitgenodigd voor een feestje van een ander kind.

Feestkist

De Cadeaukast maakt het vieren van een kinderfeest weer mogelijk. In de feestkist zit een traktatie, ballonnen, slingers, een verjaardagstaart en natuurlijk een mooi cadeau. Ouders mogen dit zelf komen uitkiezen. De Cadeaukast wordt mogelijk gemaakt door Wadwijzer in samenwerking met lokale partners.

Voor kinderen tussen 1 en 4 jaar

De Cadeaukast is bedoeld voor kinderen tussen 1 en 4 jaar in gezinnen met weinig geld. Dit zijn gezinnen die moeten rondkomen van het sociaal minimum tot 130% daarboven. Ook gezinnen die in de schuldhulpverlening zitten komen in aanmerking voor de Cadeaukast.

Aanmelden en meer informatie

Je kunt naar de Cadeaukast worden doorverwezen door medewerkers van Wadwijzer, de jeugdgezondheidszorg of andere instanties in Waddinxveen. Heb je vragen of wil je meer informatie? Neem dan contact op met Ruby Vrolijk via e-mail R.Vrolijk@paletwelzijn.nl.

Doneren

De Cadeaukast kan alleen bestaan met ondersteuning door donaties en giften. Wil jij ook helpen om een kind uit Waddinxveen een onvergetelijke verjaardag te geven? Dat kan door een bedrag te doneren of om slingers, ballonnen of ander feestelijk materiaal te schenken.

Donaties kunnen worden overgemaakt op het bankrekeningnummer NL88 RABO 0129 3632 00 van de stichting Vrijwilligerswerk Waddinxveen onder vermelding van Cadeaukast Waddinxveen.

Uitgelicht